tisdag 27 juli 2010

TIPS till alla fetton!

Dag 1:

Frukost: Äggröra, bacon

Lunch: Halv grillad kyckling, featoströra (fetaost, gräddfil, philadelfia, salt, peppar), kokt broccoli med smör och salt

Middag: Lamkotletter, blomkålpuré med parmesan (koka blomkål i buljong, mosa och rör i smör och grädde, salt, peppar och parmesanost)

Dag 2:

Frukost: Tonfiskröra med lök, ägg, mayo, creme fraiche , avokado

1 burk tonfisk
2 msk fet creme fraiche
1 msk fet majonnäs

Lunch: Stekt lövbiff, äggula, pepparot, keso, avokado

Middag: Grilladde laxkotletter alt hel lax, brysselkål, sås:

Riv skalet på en lime, blanda ner creme fraiche och pressa sen ner limen i såsen

Dag 3:

Frukost: Kokta ägg (löskokta) (2 st fincrisp med smör om man behöver)

Lunch: Sallad med baconkuber, ost och grillad kyckling, dressing: mayo, senap, gräddfil

Middag: Oxfilé med bea och sallad

Dag 4:

Frukost: Omelett med mycket ost, och skinka

Lunch: Gravad lax, kokt broccoli och röra:

gräddfil, chevre, kryddor

Middag: Fläskaré med

Zucchini- och auberginegratäng

Ingredienser
3 st zucchini eller squash
2 st aubergine
4 msk olivolja
3 dl tomatsås
2 dl riven ost
salt och peppar
50 g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i cm-tjocka skivor. Skiva även zucchinin i cm-tjocka skivor, ringla olivolja över.
2. Hetta upp en teflonpanna och stek zucchiniskivorna, lägg åt sidan. Stek även aubergineskivorna, salta och peppra.
3. Varva i en ugnsfast form zucchini, tomatsås, ost, aubergine, tomatsås, riven ost o s v. Avsluta med riven ost på toppen. Lägg smöret i klickar överst och sätt i ugnen i 20 minuter.

Dag 5:

Frukost: Grekisk yogurt, hallon, blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön

Lunch: Räkröra med pepparrot i avocado
2 avocado
Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka.
2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar

Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och CF. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.

Middag: Skaldjur, skagen, avokado, aioli:

4 dl gräddfil, 4 msk mayo, 4 vitlöksklyftor, 2 msk torkad persilja, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt. Pressa vitlöken, blanda alla ingredienser.

Dag 6:

Frukost: Grekisk yogurt, hallon och/eller blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön

Lunch: Omelette med ost, skinka, champinjoner

Middag: Fiskgratäng:

Torsk, broccoli, squash, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, parmesan och riven mozarella.

Dag 7:

Frukost: Avokadomos

1 väl mogen avokado
 2dl turkisk yoghurt
 4-5 valnötter

Lunch: Cesarsallad med kyckling, bacon, mycket parmesan

Dressing:

· 1 ägg

· 1 msk vitvinsvinäger

· 1 dl olivolja

· 1 krm salt

· eller 1 dl majonnäs eller grekisk yoghurt

· 3 sardeller (valfritt)

· 1 tsk dijonsenap

· 0,5 klyfta vitlök

· 4 msk finriven parmesan

· Salt, vitpeppar och lite citronsaft

Middag: Oxfilé med bea och sallad

Mellanmål:

Makrill i tomatsås, Babybel, Torkat kött

Fest:

Nötter, ölkorv, jordgubbar, grönsaksdipp,

Dag 1

Frukost: Pocherade ägg, stekt spenat, lax

Lunch: Halv grillad kyckling med pestokeso

Middag: Stekt torskfilé, hollandaisesås, stekt boccoli

Dag 2

Frukost: Yougurt med bär, hemmagjord musli:

Ingredienser:
Linfrön
Solrosfrön
Sesamfrön
Pinjenötter
Pecannötter
Hasselnötter
Kokos
Pumpakärnor
Sötmandlar

Lunch: Räksallad med avokado, haricot vert, ägg, mayo

Middag: Köttgratäng:

Ingredienser:
400 gr köttfärs 10% fetthalt
1 burk krossade tomater
1 vitlök
1msk soya
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
1-2 msk dijonsenap
Kryddor- Jag använde salt, vitpeppar, paprikapulver, oregano

2dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
200 gr riven ost

600-800 gr zuccini

Gör så här
Slå på ugnen på 225gr.

Skiva zuccinin i lagom tjocka skivor. Vänd dem i het stekpanna så de inte ska vattna så mycket i gratängen (använde inget smör).

Kyl stekpannan lägg i den kylskåpskalla köttfärsen i kall panna, utan smör. Stek den nästan klar tillsätt då löken, vitlöken och kryddor efter smak. Häll över tomatkrossen samt ca 2 dl vatten. Smaka av med dijonsenap, tomatpuré samt mera kryddor om så behövs. Koka ihop så den nästan är torr

Jag kokade i kastrull 2dl creme fraiche med 2 msk dijon senap samt hälften av osten- Funkar säkert att bara blanda dessa utan att koka upp det-

Lägg hälften av den stekta zuccinin i en ugnsäker form, Lägg på hälften av köttfärssåsen sen hälften av creme fraichen. Nytt lager zuccini, köttfärssås samt creme fraiche toppa med resten av den rivna osten.

Gratinera i ugn tills osten blivit gyllenbrun ca 20-25 minuter

Dag 3

Frukost: Smoothie:

Ingredienser:
0,5 dl vispgrädde
1 dl yoghurt, 10%
1 rått ägg
0,5 dl frysta blåbär
1 msk krossade linfrön
1 msk solrosfrön
1 liten bit färsk ingefära
1 knivsudd kanel
Några droppar citron(från flaska)


Gör så här
Mixa ihop.

9,2 g kolhydrater
14,4 g protein
41,9 g fett

Lunch: Grekisk sallad med feta och oliver. Kasta på kyckling om du vill.

Middag: Fläskkaré (sommarafvorit) men med egen marinad såklart!

Sesamolja, grillkrydda, soya, red hot chili pepper, lite rödvin

Blomkålspurén

Dag 4

Frukost: Omelette med bacon, ost och grädde

Lunch: Cesarsallad med kyckling

Middag: Rökt böckling med coleslaw:

Ingredienser:
7 dl finstrimlad vitkål
1 röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk dijon senap
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Gör så här
Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
Strimla rödlöken fint.
Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.

Dag 5

Frukost: Gör räkröran och lägg den i en avokado!

Lunch: Salade Nicoise: Tonfisk, ansjovis, selleri, ägg, sallad, oliver, senapsdressing

Middag: Biff, vitlöksmör, rostade grönsaker – paprika, champinjoner, broccoli, lök, zuccini

Dag 6

Frukost: Tonfiskröra i avokado!

Lunch: Italiensk sallad med mozzarella och parmaskinka

Middag: Laxkotletter med limesås:

Riv skalet på en lime, häll ner i creme fraiche, pressa i hela limen, tillsätt salt och peppar

Machésallad, med pinjenötter och parmesan

Dag 7

Frukost: Ägg och bacon

Lunch: Spenatsoppa med räkor och ägg

Ingredienser:
15 cm purjolök
ca 150 gr fryst bladspenat
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlök
2,5-3 dl vatten
1 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
smör
skalade räkor att toppas med till servering (efter önskemål) eller
stekta tigerräkor om så önskas

Gör så här
Skär purjolöken i tunna strimlor samt hacka spenaten lite. Fräs purjon i smör i kastrull utan att det tar färg tillsätt pressad vitlök och spenaten. Fräs ca 5 min på låg värme. Smula i buljongtärning samt tillsätt vattnet låt koka ett par minuter. Häll i grädde och creme fraiche samt om du använt frysta räkor häll i räkspadet. Låt koka ca 10-15 minuter.
Sen körde jag allt med stavmixer så den blev slätare (behövs ej)
Häll upp soppan i tallrikar och lägg på en näve skalade räkor.
Ägghalvor passar även perfekt till spenatsoppa.

Middag: Kycklinglår, marinera själv, Zucchini- och auberginegratäng

Känner ni för efterrätt någon dag så kör blåbär eller hallon med vispad grädde. Jag rekommenderar laktosfri vispgrädde för den är söt utan att innehålla socker.

Recepten hittar jag på lchfrecept.com.

Varsågod. Kör hårt nu! Det här är den bästa dieten i världen och ingen kan klaga. Man äter gott, man går ner i vikt och man är fan glad hela tiden! Inga blodsocker fall och ingen kurrande mage.


Inga kommentarer: